Είναι γνωστό ότι τα αισθήματα του επιτρόπου για το Περιβάλλον Σταύρου Δήμα για τον Έλληνα υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά δεν είναι τα καλύτερα. Ο θόρυβος από την πρόσφατη δημόσια κόντρα τους που εξελίχθηκε σε πόλεμο δηλώσεων, δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, ιδίως αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πέτρος Τατούλης τάχθηκαν (κι αυτοί δημόσια) υπέρ του Έλληνα επιτρόπου αδειάζοντας τον υπουργό.

Αύριο 5 Φεβρουαρίου, ένας άλλος υπουργός με συναφείς αρμοδιότητες με αυτές του Σουφλιά, συναντάται με τον Δήμα. Είναι ο υπουργός ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ο οποίος επισκέπτεται τις γνωστές του από τη θητεία του στην Ευρωβουλή Βρυξέλλες και θα συναντηθεί με τον Έλληνα επίτροπο. Δεν είναι γνωστό τι μήνυμα κομίζει στον Δήμα ο Φώλιας, ο οποίος παρεμπιπτόντως εμφανίζεται να έχει άριστες σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε πως την ώρα που ο Σουφλιάς κατηγορεί τον Δήμα ότι ξεκίνησε την κόντρα με μόνο στόχο να βρεθεί ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας και να καλλιεργήσει ένα ανεξάρτητο πολιτικό προφίλ, η κυβέρνηση στέλνει έναν πρωτοκλασσάτο υπουργό της και σε πολλά θέματα συναρμόδιο με τον Σουφλιά, να φωτογραφηθεί με τον Έλληνα επίτροπο. Για να καλμάρει τον Δήμα, ή πάλι για να στείλει έμμεσα μήνυμα στον Σουφλιά, ο χρόνος (και ενδεχόμενη αντίδραση του ΥΠΕΧΩΔΕ) θα δείξει.

ΥΓ. Οι υπηρεσίες της Επιτροπής μπορούν εν τω μεταξύ να ενημερώσουν τη βάση δεδομένων τους αλλάζοντας τον τίτλο του Φώλια, τον οποίο παρουσιάζουν στην ατζέντα των συναντήσεων ως … υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Advertisements